Jdi na obsah Jdi na menu

Wohnout potřebovali k novému klipu skoro tisíc lahví od piva

12. 12. 2021

wohnout_2018.jpgWohnout (foto: Angelika Špicarová)

Skupina Wohnout představuje další singl z nového alba „Huh!”, které spatřilo světlo světa ve druhé polovině prázdnin. Pro fanoušky muzikanti připravili také zpěvník, jenž vydávají v tištěné i digitální podobě.

Skladba „Kocovina” zaujala čestné místo ve festivalovém playlistu, a proto bylo jen otázkou času, kdy se příznivci dočkají i klipu k tomuto hitu. Scénáře, režie a střihu se ujal opět Michal Skořepa, který s kapelou dokonce v září vystupoval coby náhradní kytarista, když měl Honza Homola úraz a nemohl po operaci prstu hrát na kytaru.

Videoklip se točil na domovských Vinohradech a použito bylo skoro tisíc lahví od piva. „Po mnoha špatných zážitcích jsme se rozhodli udělat písničku o kocovině. Navzdory bolestivému tématu to bylo jedno z nejhezčích natáčení, jaké jsme kdy zažili,” komentuje atmosféru na place Matěj Homola.

Formace Wohnout kromě videa vydává také zpěvník. Obsahuje 43 skladeb ze všech deseti řadových alb, a to v notovém zápisu s akordy pro ukulele a kytaru.

„Vybrali jsme do něj ty songy, které často hrajeme na koncertech, ale prostor dostaly i některé zapomenuté kousky,” doplňují hudebníci, kteří se společně s crew ujali rovněž ilustrací ve zpěvníku. Ten je k dostání nejen v tištěné podobě na kapelním e-shopu, ale také digitálně pro knižní čtečky nebo mobily. Zpěvník má praktický rozměr sešitu A5 a je v kroužkové vazbě.