Jdi na obsah Jdi na menu

Xindl X představil povedený klip k singlu SebeLovesong

17. 1. 2021

xindl-x.jpgXindl X (foto - zdroj: archiv umělce)

Xindl X zveřejnil videoklip ke skladbě „SebeLovesong”. Píseň je předzvěstí nového studiového alba pojmenovaného „Terapie” a zároveň pozvánkou na pražský koncert 25. listopadu v O2 universum.

Zpěvák a skladatel Xindl X pustil do světa videoklip k singlu „SebeLovesong”, jež se stejně jako první vlaštovka „Něco je ve vzduchu” z minulého roku objeví na chystané desce „Terapie”. „SebeLovesong” opět sází na typický Xindlův textařský rukopis plný slovních hříček. Jak už název skladby napovídá, je milostným vyznáním. Ale tentokrát milostným vyznáním sobě samému.

„Asi většina písní, co kdy vznikly, jsou o lásce k nějaké druhé osobě. Ale ještě jsem nenarazil na žádnou, která je o lásce k sobě samému. Vždyť se přece říká, že kdo nedokáže mít rád sebe, nedokáže milovat ani nikoho jiného. Tak jsem si řekl, proč nenapsat song o sebelásce, i když trochu neopětované,” říká Xindl X.

Spolu s režisérem Michalem Skořepou vymýšlel zpěvák i scénář videa. „Vzhledem k tématu písně přišel Michal s nápadem, abych v klipu zahrál všechny role. Naštěstí jsem coby písničkář a scenárista zvyklý sedět na několika židlích najednou,” dodává Xindl X.

Michal Skořepa, který měl na starosti režii, kameru i výsledný střih, na natáčení vzpomíná těmito slovy. „Bylo těžké uhlídat všechny Ondry na place, každý byl úplně jiný. Ale nakonec přišel Xindl X a dal tomu pořádek.”