Jdi na obsah Jdi na menu

Xindl X vyprodal Forum Karlín a jede na Volnoběh

20. 10. 2019

002---xindl-x.jpgXindl X (foto: Angelika Špicarová)

Tak trochu šílený videoklip k novému singlu „Volnoběh” oblíbeného písničkáře Xindla X propaguje jeho best of s názvem „Anděl v blbým věku”.

„Vždyť žijeme tak krátce, tak proč svý okamžiky ztrácet?” ptá se Xindl X v aktuální písni „Volnoběh”. Hravá skladba, která překvapí svěžím moderním zvukem ovlivněným trendy elektronické hudby, se dočkala ambiciózního klipu v režii Jakuba Sommera. Spolu s dalšími dvěma novinkami a více než dvěma desítkami známých hitů je součástí výběrové desky „Anděl v blbým věku”, která vyšla 18. října u vydavatelství Universal Music.

To nejlepší ze svého repertoáru připomene Xindl X na vyprodaném koncertě v pražském Foru Karlín 28. listopadu, kde oslaví své čtyřicetiny.

Singl „Volnoběh” je první spoluprací Xindla X s dvojicí mladých libereckých producentů Kenny Rough a Robin Mood. Ti zpěvákův osobitý textařský rukopis plný zábavných slovních hříček oblékli do zcela nového kabátu. Při jeho pomyslném šití hojně čerpali z vlivů současné elektronické scény.

„Byla pro mě zajímavá zkušenost nahrávat s někým, kdo k aranžím přistupuje jinak, než jsem byl dosud zvyklý. S oběma kluky to bylo pohodové natáčení a věřím, že se dobrá nálada přenesla i do výsledné písně. Také doufám, že to rozhodně není naše poslední spolupráce,” pochvaluje si nový impuls v tvorbě Ondřej Ládek.

K optimistické skladbě, která nás nabádá k tomu, abychom v životě občas zvolnili a vychutnávali si každý jeho okamžik, vznikl výpravný videoklip z dílny režiséra Jakuba Sommera. Ten stojí za úspěchem nápaditých snímků ze začátků Xindlovy kariéry.

„Jsem rád, že jsem Jakuba po osmi letech ukecal, aby mi natočil další klip. Ten předchozí k songu Nejlepší kuchař byl spíš takový malý velkofilm, a tak jsme si dlouho říkali, že bude těžké ho něčím trumfnout. Ale myslím, že se nám to podařilo. Fanoušci si můžou užít naše dost možná nejvýpravnější a určitě nejšílenější video,” ubezpečuje hitmaker.

Jakub Sommer, který s písničkářem v minulosti pracoval na televizním seriálu „Comeback” a divadelní hře „Dioptrie růžových brýlí” ve Švandově divadle, obsadil do hlavní role bláznivého vizuálu Oskara Hese. Zahrála si v něm také celá kapela Xindla X nebo herecká esa Roman Štabrňák a Kristýna Frejová.

„Je to už můj čtvrtý klip pro Xindla. Rád pro něj natáčím nejenom proto, že mě jeho muzika a texty oslovují, ale také proto, že máme s Ondřejem podobný smysl pro humor, baví nás stejné věci a při psaní scénářů si rozumíme. Jsem taky rád, že jsme společně vybrali do hlavní role právě Oskara Hese, mladého talentovaného herce, s nímž je radost točit a který má našlápnuto stát se hvězdou,” oceňuje zkušený režisér.