Jdi na obsah Jdi na menu

Xindl X zvážněl, v novém videu mu hrají kolegové ze StarDance

16. 10. 2023

002---xindl-x.jpgXindl X (foto: Angelika Špicarová)

Xindl X letos slaví patnáct let od představení první desky „Návod na čtení manuálu” a megahitu „Anděl”. Aby ale netěžil jen z minulosti, kdy vydává vinyl s debutem a jede k němu tematické turné, přichází s baladou „Černý stíny”, která se objeví na novém albu.

Ta měla původně elektronické aranže, ovšem nakonec ji společně s klávesistou Janem Steinsdörferem nahráli v komornější, citlivěji laděné verzi.

„Je to pro mě píseň o slovech, která nejdou vzít zpátky, a o citech, které to, co nejde vzít zpátky, překonávají,” říká samotný autor. Jedná se o melancholickou záležitost, pomyslný svatební lovesong o překonání krize, kdy hádka a rozkol silné pouto nedokáží přetrhnout.

Režie klipu se ujal Petr Lexa, frontman kapely Slza, s níž písničkáře pojí mimo jiné textové spolupráce hlavně v jejích počátcích. Ten svěřil role ústřední dvojice hercům Veronice Khek Kubařové a Matouši Rumlovi, bývalým Xindlovým kolegům ze StarDance z roku 2019. Video je na něj poměrně netradiční a možná až zbytečně potemnělé, ale o to hlubší emoce ve vás zanechá.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář