Jdi na obsah Jdi na menu

Youth Lagoon doplnil citlivým vizuálem skladbu My Beautiful Girl

18. 10. 2024

youth-lagoon-trevor-powers.jpgYouth Lagoon (foto: Tyler T. Williams)

Youth Lagoon loni fanoušky potěšil velice povedenou deskou „Heaven Is A Junkyard” a od té doby nezahálí. Počátkem letošního roku vydal singl „Football”, jehož múzou byl umělcův otec, následně pak píseň „Lucy Takes A Picture”. Nedávno zveřejnil další song nazvaný „My Beautiful Girl”. Že by rodák z Idaha připravoval materiál pro další album?

„V západním Idahu je město téměř duchů, které se jmenuje Idaho City, což je asi 30 minut od domova. Často tam jezdím plavat v řece, modlit se a být sám na venkově. Když jsem tam byl naposledy, procházel jsem hřbitov, známý jako ‚Boothill’, a uviděl jsem náhrobek, na kterém stálo jen: ‚Moje krásná holka’. Žádné jméno. Žádné datum. Jen láska. Kdo byla ta krásná dívka?" ptá se Trevor Powers, což je muzikantovo pravé jméno.

Píseň zní přesně tak, jak ji zpěvák popisuje. Tajuplně, hezky, nicméně snad i poněkud morbidně. Vlastně trochu jako hudební doprovod filmu „Mrtvá nevěsta Tima Burtona”. Klavírní tóny doprovázejí jednoduchý, ovšem velice emotivní text. Trevor Powers znovu dokazuje, že je nejen zdatným básníkem, ale i skladatelem. Asi není nutné opakovat fakt, že v jednoduchosti je kouzlo. A v tomto případě to platí dvojnásobně, protože se jedná o pěkné lidské gesto.

V podobném duchu se nese i potemnělý vizuál. Ve světle svíček na narozeninovém dortu se pomalu vyjasňuje obličej neznámé a osamocené dívky. Její tvář se přesto chvílemi rozostřuje. Jako kdyby byla něčí vzpomínkou, něčí láskou, jejíž přívětivost nakonec pomalu upadne zase do tmy.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář