Jdi na obsah Jdi na menu

Žofie Dařbujánová dala oblíbeným love songům jazzový kabátek

22. 2. 2023

mydy-rabycad_2018.jpgMYDY (foto - zdroj: facebook.com)

Extravagantní zpěvačka Žofie Dařbujánová, kterou můžete znát jako frontmanku kapely MYDY, vydala druhou řadovou desku svého sólového alter ega Zofie Dares. Jmenuje se „Dare To Love” a obsahuje devět převzatých písní. Oblíbené love songy interpretka nazpívala převážně v jazzové a soulové podobě.

Za aranžemi stojí hudebník a producent Jiří Vidasov a Daniel Wunsch. „Covery mi tentokrát přišly tak nějak samy na mysl. Vždycky se sólem čekám na nějaký impuls. Poslouchala jsem oblíbené album od Jamieho Culluma a vzpomněla jsem si, že jsem vlastně vždycky chtěla přezpívat jeho píseň ‚I Think, I love’. A tak jsem si řekla, proč rovnou neudělat celou desku,” komentuje Žofie Dařbujánová.

Album tak vzniklo především z touhy a potřeby si zazpívat a objevují se na něm méně známé a starší skladby, například od Natalie Cole, Etty James, Nancy Wilson, Carmen McRae, June Christy, Dusty Springfield a skupiny Divinyls. „Starším hitům, jež jsem na desku vybrala, jsem chtěla vdechnout nový život. Miluji, jakým tepou životem. U současných love songů mi chybí emoce,” říká umělkyně.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář