Jdi na obsah Jdi na menu

Zpěvačka ZAZ tvoří v novém videoklipu pár s Tillem Lindemannem

12. 11. 2021

006---zaz.jpgZAZ (foto: Angelika Špicarová)

Francouzská zpěvačka ZAZ má aktuálně venku v pořadí pátou desku „ISA”, kterou vydala tři roky po předchozím albu „Effet Miroir”. Prý chtěla na novince zkusit i něco jiného, což duet s lídrem německé skupiny Rammstein Tillem Lindemannem dozajista splňuje.

Překvapivé spojení má kořeny před čtyřmi lety, kdy se oba umělci potkali díky společné maskérce. Text podivné, avšak velmi poutavé skladby má na svědomí Till Lindemann, který ho původně napsal v rodném jazyce. Až klavírista Thierry Faure složil hudbu a přeložil jeho verše do francouzštiny, ve které oba protagonisté nakonec zpívají. Duet nahráli už v roce 2018 ve studiu La Fabrique na jihu Francie, kde Rammstein natáčeli poslední bezejmenné album.

Videoklip k songu „Le jardin des larmes” zprvu nic nebezpečného nenaznačuje, nebyl by to ovšem Lindemann, aby na nějaký ten šok nedošlo. Jemná ZAZ i hromotluk Till vypadají jako šťastný pár, ale finále se samozřejmě trochu zvrtne. Snímek má na svědomí zpěvákův oblíbenec Zoran Bihać, který stojí za většinou brutálních až pornografických klipů projektu Lindemann i za některými vizuály Rammstein („Mein Teil” či „Rosenrot”).

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Hricko