Jdi na obsah Jdi na menu

Zuzana Smatanová ilustrovala lyric video ke své skladbě December

3. 12. 2020

zuzana-smatanova.jpgZuzana Smatanová (foto - zdroj: facebook.com)

Skoro každý muzikant někdy v životě napsal vánoční píseň. Zuzana Smatanová však takovou ve svém repertoáru nikdy mít nechtěla. Jenže už pořádně dlouho nic nového nevydala, a tak nakonec udělala malý kompromis. Složila a nahrála song „December”. Ten není o Vánocích, ale spíše o zimě jako takové.

„Text som začala písať v horúcom auguste tohto roka, čo bolo trochu bizarné, lebo som si všetko okolo seba musela predstaviť tak, akoby bola zima. Doma som nahrala demo a v septembri som začala v štúdiu produkovať a nahrávať spolu s Ivanom Jombíkom, ktorý sa postaral o mix a mastering. Spolupracovala som tiež s Tomášom Löbbom a gitary mi nahral môj gitarista Dušan Kulich,” říká autorka.

Je nutné dodat, že o ilustrace do krásného lyric videa se postarala sama. I když skladba jako taková není špatná, právě doprovodné obrázky ji posílají o dost výš. Není divu, Zuzana Smatanová totiž také ilustruje knížky pro děti. Navíc kresby nádherně pasují k textu písně a dávají pocit, jako byste se začetli do pohádkového příběhu.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík