Jdi na obsah Jdi na menu

Depeche Mode se opět vrátí do České republiky!

22. 6. 2017

Live: Depeche Mode

Datum: 31.01.2018                           Místo: O2 Arena, Praha

005---depeche-mode.jpgDepeche Mode (foto: Angelika Špicarová)

Na základě úspěšného a vyprodaného koncertu, který se uskutečnil 24. května v Eden Aréně, se Depeche Mode vrátí do České republiky. Tentokrát se představí 31. ledna 2018 v pražské O2 Areně.

Depeche Mode, jedna z nejvlivnějších kapel moderní hudby, oznámili, že budou v zimě pokračovat v koncertním turné na podporu svého aktuálního studiového alba „Spirit”, které vyšlo letos v březnu. V rámci první části „Global Spirit Tour” od 5. května do 23. července vystupují Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher před více než 1,5 milionem fanoušků v 32 městech v 21 zemích po celé Evropě.

Po evropské části turné bude „Global Spirit Tour” v létě pokračovat v Severní a Jižní Americe. Posléze se Depeche Mode přesunou zpět do Evropy. Zimní část jejich série bude zahájena čtyřmi listopadovými koncerty ve Velké Británii.

„Global Spirit Tour” je osmnácté turné Depeche Mode a skupina na něm koncertně vystupuje poprvé po více než třech letech. Na šňůře formace pokračuje ve svém partnerství se švýcarským výrobcem hodinek Hublot s cílem informovat a získávat finanční prostředky pro charitativní projekt „Charity: Water”, jehož posláním je poskytovat všem obyvatelům planety nezávadnou pitnou vodu.

Depeche Mode doposud prodali více než sto milionů desek a vystoupili pro více než třicet milionů příznivců po celém světě. Depeche Mode nicméně odmítají usnout na vavřínech jako kapela, kterou zástupy hudebníků označují jako svou inspiraci a kritika ji přímo zbožňuje. Nahrávka „Spirit” a „Global Spirit Tour” píší v historii této legendární skupiny další kapitolu hudební inovace a kritického i komerčního úspěchu.

Vstupenky na pražský koncert Depeche Mode v cenových relacích od 1290,- Kč do 2190,- Kč budou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal od 26. června deseti hodin dopoledne.