Jdi na obsah Jdi na menu

Guns N' Roses zavítají v původní sestavě do Prahy!

6. 12. 2016

Live: Guns N´Roses

Datum: 04.07.2017                      Místo: Letiště Letňany, Praha

guns_n-_roses_2017.jpgZdroj: Live Nation

Guns N' Roses a jejich veleúspěšné „Not In This Lifetime Tour” bude pokračovat i v roce 2017, kdy se představí na více než třiceti stadionech v Evropě a Severní Americe. Turné, které produkuje společnost Live Nation, začne 27. května v Dublinu a zastaví se v osmnácti evropských městech, mezi nimiž nebude chybět Londýn, Paříž, Madrid, Vídeň či Kodaň. Pražský koncert proběhne 4. července na letišti v Letňanech.

Koncertní šňůra bude dále pokračovat do Severní Ameriky a Kanady. Na seznamu zastávek se objeví mimo jiné Denver, Vancouver, Edmonton, Montreal, St. Louis nebo Miami.

Na „Not In This Lifetime Tour” se v roce 2016 prodalo více než dva miliony vstupenek a stalo se letošním nejúspěšnějším rockovým turné, což dokazuje, že postoj, duch a vliv Guns N' Roses i rock & rollového žánru jsou silnější než kdykoliv předtím. Během méně než dvou měsíců kapela vystoupila na pětadvaceti koncertech v Severní Americe a následně absolvovala sérii patnácti vyprodaných vystoupení v Jižní Americe.

Guns N' Roses, jejichž začátky sahají do roku 1985, se nesmazatelně zapsali do rychle se rozvíjející rockové scény v Los Angeles. Dva roky po svém vzniku zaujali celý svět nahrávkou „Appetite for Destruction”, jenž se stala nejprodávanějším americkým debutem všech dob a které se po celém světě prodalo více jak 30 milionů kopií. V roce 1991 následovala sedminásobně platinová alba „Use Your Illusion I” a „Use Your Illusion II”, která krátce po vydání obsadila první dvě příčky žebříčku Billboard Top 200. V průběhu uplynulého desetiletí Guns N' Roses vyprodávali koncerty a byli hvězdami festivalů po celém světě, kde vystupovali na podporu platinové nahrávky „Chinese Democracy”. Guns N' Roses doposud vydali šest studiových desek a jsou jednou z nejdůležitějších a nejvlivnějších kapel v hudební historii.

Guns N' Roses jsou Axl Rose (zpěv, piano), Duff McKagan (basa), Slash (sólová kytara), Dizzy Reed (klávesy), Richard Fortus (rytmická kytara), Frank Ferrer (bicí) a Melissa Reese (klávesy).

Vstupenky na pražský koncert Guns N' Roses jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal v cenových relacích od 1490,- Kč do 3590,- Kč.

Související:

Pražský koncert Guns N' Roses otevřou skotští Biffy Clyro!