Jdi na obsah Jdi na menu

Irský zpěvák Hozier vystoupí poprvé v České republice!

15. 2. 2019

Live: Hozier 

Datum: 27.08.2019                                  Místo: Forum Karlín, Praha

hozier.jpgHozier (foto: Edward Cooke)

Hit „Take Me To Church” prostě nešlo přeslechnout, na tu výraznou melodii a procítěný hlas se nedá zapomenout. Potemnělá píseň na pomezí blues, gospelu, rocku i popu zněla ze všech rádií a vyšplhala se na žebříčky světových hitparád. Zanedlouho její autor, charismatický irský hudebník a zpěvák Hozier, zavítá premiérově do České republiky. Dne 27. srpna představí v pražském Foru Karlín novou desku nazvanou „Wasteland, Baby!”, která vyjde 1. března.

Song „Take Me To Church”, emocionální protest proti katolické církvi v Irsku, posléze doprovodil provokativní černobílý klip odsuzující homofobní násilí v Rusku. Ihned po zveřejnění se píseň začala virálně šířit a vynesla Hozierovi jak smlouvu s labelem, tak i nominaci na Grammy. První eponymní album z roku 2014, na němž se tento singl objevil a které obsahovalo další hity jako „Someone New” nebo „Work Song”, pak dosáhlo šestkrát na platinové ocenění a v mnoha zemích se dostalo do top 10 prodejních žebříčků. Závěrečnou skladbu nahrávky „Cherry Wine” Hozier zveřejnil jako charitativní singl upozorňující na problematiku domácího násilí. Po vydání této desky následovalo rozsáhlé turné, velké množství koncertů i vystoupení v televizních pořadech. Hozier mezitím složil také song „Better Love” pro soundtrack k filmu „The Legend Of Tarzan”.

Sociální angažovanost Hoziera, celým jménem Andrew Hozier-Byrne, dokládá i loňský singl z nového alba nazvaný „Nina Cried Power”, který je poctou protestním songům hnutí za lidská práva. Píseň se zpěvačkou Mavis Staples se dostala i na seznam oblíbených skladeb roku 2018 bývalého prezidenta Baracka Obamy. Na desce „Wasteland, Baby!” se objeví čtrnáct písní včetně tohoto singlu a dalšího nazvaného „Movement”, v jehož videoklipu tančí slavný ukrajinský tanečník Sergej Polunin. Nejnověji na nahrávku láká song „Almost (Sweet Music)” představený 16. ledna letošního roku.

Pražský koncert Hoziera uvádí Colours Selection. Pro zájemce, kteří si předobjednají nové album, budou vstupenky v ceně 890,- Kč v prodeji od 20. února. Pro veřejnost pak budou lístky bez omezení k dispozici od 22. února v sítích GoOut.cz, Ticketportal a Ticketmaster.

Související:

Před Hozierem v Praze zahraje irský písničkář David Keenan!