Jdi na obsah Jdi na menu

Američtí metalisté Korn přijedou s novou deskou do Prahy!

4. 10. 2016

Live: Korn                   Special guests: Heaven Shall Burn, Hellyeah

Datum: 30.03.2017                                            Místo: Forum Karlín, Praha

033---korn.jpgKorn (foto: Angelika Špicarová)

Kolem americké metalové formace Korn začíná být pořádně rušno. Již 21. října vydá nové album „The Serenity Of Suffering”, z kterého v krátké době zveřejnila třetí ochutnávku a poslední zářijový den se rozhodla ohlásit i koncertní turné, během něhož se příští rok vrátí do České republiky.

Korn v průběhu března a dubna odehrají v Evropě šestnáct koncertů. Jednou z posledních zastávek bude Praha, kde pětice z Kalifornie vystoupí 30. března. Do Fora Karlín ovšem skupina nedorazí sama, jako speciální hosté se představí Heaven Shall Burn a Hellyeah.

Metalisté Korn patří k nejváženějším a zároveň nejpopulárnějším rockovým kapelám. Často jsou označováni za průkopníky nu-metalu, tedy stylu, jenž kombinuje metal s prvky jiných hudebních směrů, např. hip hopem, elektronikou, grunge, ale i folkem.

Dvanáctá studiová nahrávka „The Serenity Of Suffering” je podle kytaristy Briana Welche nejtvrdší a nejintenzivnější deskou Korn v posledních letech. Produkoval ji Nick Raskulinecz (dříve například Foo Fighters, Deftones nebo Mastodon) a Korn z ní zatím publikovali singl „Rotting In Vain” a skladbu „Insane”. Nyní upoutali fanoušky třetí ukázkou, duetem „A Different World” s ústřední postavou spřízněných Slipknot. Album vyjde hned v několika formátech – k dispozici bude standardní CD, LP a také limitovaná deluxe verze CD s dvěma bonusovými songy.

Pilotní singl „Rotting In Vain” je klasickou skladbou Korn s těžkým spodkem a temně chaotickou atmosférou. Popisuje pocity, jaké v jedinci vyvolávají situace, v nichž se nerad nachází, ať už jde o místa nebo mezilidské vztahy. „Někdy to trvá roky, než se člověku podaří zjistit, jak se z toho vydrápat ven,” říká zpěvák a autor songu Jonathan Davis. „Jen sedíš, pomalu umíráš a nejsi schopen to změnit.” Ve videoklipu si zahrál Tommy Flanagan, jedna z hvězd i u nás známého seriálu „Zákon gangu”.

Korn prodali více než 35 milionů desek a získali řadu ocenění. Mají na kontě 7 nominací na Grammy, z toho dvě díky songům „Freak On A Leash” a „Here To Stay” proměnili. Na MTV Video Music Awards byli nominováni jedenáctkrát, z toho dvakrát ji získali.

Vstupenky na pražský koncert Korn jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za jednotnou cenu 1490,- Kč.