Jdi na obsah Jdi na menu

Emma Drobná natočila povedený klip k výtečné písni Smile

27. 9. 2016

emma-drobna-2016.jpgEmma Drobná (foto: Miloš Svitek)

Už je dávno po SuperStar a chystají se další řady talentových soutěží. Zatím poslední vítězka Emma Drobná si však tímto faktem rozhodně hlavu neláme a teprve nyní pouští do světa první videoklip, který ji ukazuje takovou, jaká opravdu je.

Důvod otálení je prostý - možnost přečkat prvotní nával popularity, pozornosti odborných médií i bulváru a nenechat se ničím a nikým tlačit do něčeho, co by ji nenaplňovalo. Spolupracovníky našla v týmu Creative Music House, jenž je znám i díky umělcům nejzvučnějších jmen typu Richarda Müllera či Lucie Bílé. A začala pracovat na materiálu, který jí v duši přímo hoří.

Milovnice různých stylových žánrů od alternativy až po komerci natočila song „Smile”, ve kterém je od každého něco a přitom to není bezduchý slepenec útržků, jenž nedává smysl. V textu, který napsala ještě během SuperStar, se odráží její pohled na lásku. „Většinou když skládám, tak v textu řeším, co se děje v mé hlavě a jaké mám pocity. Smile není výjimkou. Je inspirovaný mým životem,” vysvětluje Emma. Faktem dokreslujícím její osobnost, je i to, že i když název skladby je pozitivní, ve skutečnosti se jedná o hlubokou sondu do duše plné melancholie a během videoklipu se zpěvačka ani maličko neusměje.

Režisérem snímku je Roman Valent a kameramanem Dušan Husár. Námět ke ztvárnění dodala sama zpěvačka, chtěla ukázat roztrojenou osobnost, přičemž každá část charakteru chce něco úplně jiného. Emma Drobná patrně sama sebe tak cítí a v kombinaci s půvabem, určitým tajemstvím, nádherným hlasem i dostatečnou dávkou sebevědomí dodává na česko-slovenský hudební trh něco, co zde chybí.

Nyní si určitě Emma Drobná dopřeje dostatek času pro skládání dalších písní. Cílem mladé zpěvačky do budoucna totiž je zaplnit koncert svým vlastním repertoárem.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík