Jdi na obsah Jdi na menu

Foo Fighters zveřejnili skvělé video k energické novince Run

5. 6. 2017

foo-fighters-2016.jpgFoo Fighters (foto - zdroj: Live Nation)

Americká skupina Foo Fighters se koncem června vrátí do České republiky v rámci svého evropského turné a vypadá to, že s sebou přiveze i pár aktualit. Kapela ve čtvrtek 1. června zčistajasna vydala nový singl „Run” a jako bonus je k němu natočeno i video, jehož režie se ujal sám Dave Grohl.

Již během prvního koncertu po rok a půl dlouhé pauze, v únoru, byly slyšet dva úryvky z novinkových skladeb a jednou z nich byla právě „Run”.

Foo Fighters se v „Run” vrací k bouřlivým riffům, charakteristickým pro první dvě alba a své ukáže také Dave Grohl, který zde hlas rozhodně nešetří. Videoklip se odehrává v pečovatelském domě a právě parta, kterou dále tvoří Taylor Hawkins, Chris Shiflett, Nate Mendel, Pat Smear a nově už také klávesista Rami Jaffee hraje hlavní role. Při večerním setkání v kapli zestárlí pardálové udělají show i pro zbytek celého domova. A nejednoho ze staříků to nakopne a vznikne pořádný chaos. Foo Fighters jsou již známí svýmí komickými videi a tohle se opět zařadí do této kolonky.

Posledním albem Foo Fighters je prozatím deska „Sonic Highways” z roku 2014, která byla úzce spjatá se stejnojmenným dokumentem. O rok později vyšlo EP „Saint Cecilia”, po němž přišla delší přestávka bez koncertování až do letošního roku. Pauza proběhla kvůli zlomené noze frontmana, který i přesto zbytek turné odjezdil a odseděl na svém trůnu, inspirovaný seriálem „Hra o trůny”.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb