Jdi na obsah Jdi na menu

Metallica představila klip ke každé skladbě z právě vydané desky!

19. 11. 2016

metallica-2016.jpgMetallica (foto - zdroj: facebook.com)

Aby kapela zveřejnila v jeden den deset videoklipů, to se snad ještě nikdy nestalo. Natožpak, aby to byla hvězda formátu Metallicy. A všechny jsou výborné.

Kromě prvních tří již prezentovaných videí k songům „Hardwired”, „Moth Into Flame” a „Atlas, Rise!” vyjelo do světa během kratičké doby deset klipů ke všem písním na novém albu „Hardwired...To Self-Destruct”. Zdá se, že management vytipoval různé hráče na poli hudebního žurnalismu a nechal je, aby exkluzivně vydali premiéru dané skladby. Do akce byla zapojená australská, brazilská, japonská, americká, švédská, německá a další média. Zajímavé je, že někdy zvolila Metallica titány jako třeba Rolling Stone, někdy neznámé japonské či americké stránky. Vskutku nevídaný počin na poli hudebního průmyslu!

Níže najdete seznam videoklipů v pořadí, jak jdou po sobě na dvojalbu a jednu bonusovou verzi. Je úžasné, jak je každý vizuál jiný a vypráví příběh filmovým, kresleným či klasicky hudebně-klipovým jazykem. V jednom videu uvidíte kreslený příběh Lemmyho, další zase znázorňují válečnou zónu nebo postapokalyptický svět ovládaný stroji a jedním z vrcholů je klip s black metalovým logem Metallicy, který režíroval Jonas Åkerlund a slouží jako preview na jeho nový film „Lords Of Chaos”, což je zfilmovaná verze kontroverzní knihy, jenž dostala black metal na pulty knihkupectví a je mnoha hudebníky zatracována jako nepřesná.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz