Jdi na obsah Jdi na menu

Rammstein dokončili nové album a chystají hned pět videoklipů

5. 1. 2019

rammstein_2019.jpgRammstein (foto: Olaf Heine)

Téměř deset let se čeká na nový materiál od Rammstein, jedné z nejpopulárnějších německých kapel. A nyní to konečně vypadá, že má parta kolem Tilla Lindemanna hotovo.

Kytarista Richard Kruspe prozradil, že skupina dodělala práce na nových skladbách a momentálně má velké plány s vizuálem nadcházející desky. V rozhovoru pro magazín Kerrang! dále řekl: „Letěli jsme do Los Angeles mixovat album s producentem Richem Costeyem, který pracoval s Muse a spoustou dalších hvězd. Vypadá to, že brzy budeme mít také pět klipů k novým songům. Prozatím jsem velmi spokojený, přestože se ještě mohou některé věci změnit. Je to srandovní, během procesu nás bylo šest chlapů v kapele, hádajících se o každou maličkost. Celé nahrávání bylo dost intenzivní. Jsem pyšný na to, čeho se nám nakonec podařilo dosáhnout.”

Richard Kruspe se také zmínil, že by nahrávka mohla vyjít někdy v dubnu, a dodal: „Jedním z nejdůležitějších důvodů návratu do studia spolu s Rammstein bylo vytvoření určité rovnováhy mezi popularitou skupiny ve smyslu živého vystupování a hudbou samotnou. S Rammstein mají lidé tendence mluvit o ohni a dalších výstřelcích z koncertů. A já nechci, abychom byli jako Kiss, u nichž lidé hovoří pouze o make-upu a jiných věcech, ale nikdo nezmíní muziku.”

Kromě nové desky Rammstein již před časem oznámili velké evropské turné, které začne koncem června. Česká republika se může těšit v půlce července hned na dva koncerty.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb