Jdi na obsah Jdi na menu

Do Prahy míří Jeff Beck, jako host s ním vystoupí Johnny Depp!

18. 6. 2022

Live: Jeff Beck with special guest Johnny Depp

Datum: 11.07.2022                                                  Místo: O2 universum, Praha

jeff-beck_a_-johnny-depp.jpgJeff Beck & Johnny Depp (foto: Ross Halfin)

Slavný britský kytarista Jeff Beck oznámil termín svého pražského koncertu. Do O2 universa zavítá už 11. července. A nebude sám, kromě doprovodné kapely s sebou přiveze i vzácného hosta, amerického herce a muzikanta Johnnyho Deppa.

Tato volba rozhodně není náhodná nebo samoúčelná. Kromě toho, že je Johnny Depp součástí all-star projektu Hollywood Vampires (společně s Alicem Cooperem a Joem Perrym), s Jeffem Beckem před dvěma lety natočil cover Johna Lennona „Isolation”. Nyní na tuto kooperaci navazuje nejen společné turné, ale i studiové album. To by podle Beckova vyjádření mělo vyjít v červenci. Další detaily nejsou známy. Bude to kytaristova dvanáctá sólová deska, tu zatím poslední s názvem „Loud Hailer” vydal v roce 2016.

Johnny Depp nedávno s Jeffem Beckem vystoupil na několika koncertech ve Spojeném království, včetně dvou setů v londýnské Royal Albert Hall, které byly fanoušky a kritiky velmi pozitivně hodnoceny.

Jeff Beck, který si vybudoval jednu z nejvlivnějších kariér v rockové historii, je uznáván jako jeden z nejtalentovanějších a nejvýznamnějších kytaristů na světě a hrál po boku těch největších velikánů rocku, blues a jazzu. Začínal ve skupině The Yardbirds, kde vystřídal osobnosti formátu Erica Claptona a Jimmyho Page. Na svém kontě má osm cen Grammy, dvakrát byl uveden do Rokenrolové síně slávy - nejdřív právě s The Yardbirds, poté i jako sólový umělec.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketmaster. Podle pořadatelů z agentury Liver Music bude kapacita O2 universa pro lepší zážitek a divácký komfort snížena. Pro publikum budou připravena exkluzivní místa k sezení přímo před pódiem a na tribunách, zbytek lístků je na stání.

Související:

Před Jeffem Beckem a Johnnym Deppem zahraje Michal Pavlíček!