Jdi na obsah Jdi na menu

Aerodrome Festival přiveze do Prahy Linkin Park!

15. 11. 2016

Datum: 11.06.2017                       Místo: Letiště Letňany, Praha

linkin_park-2017.jpgLinkin Park (foto - zdroj: aerodrome-festival.eu)

Bezmála deset let touží tisíce fanoušků Linkin Park po jejich koncertním návratu do České republiky a příští rok se toto přání konečně splní. Kapela vystoupí 11. června v Praze na čtvrtém ročníku Aerodrome Festivalu, který k nám v uplynulých letech přivezl již řadu slavných jmen světové hudební scény jako např. Metallicu, System Of A Down, Korn, Bring Me The Horizon, Limp Bizkit, Avenged Sevenfold, Roba Zombieho, Alice In Chains a mnoho dalších.

Prorazit celosvětově hned při vydání prvního alba se podaří jen málokteré formaci a dosáhnout statutu nejprodávanějšího debutu 21. století může jen jedna z nich. Tou partou byli a jsou kalifornští Linkin Park, kteří této mety dosáhli s 19 miliony prodaných kopií nahrávky „Hybrid Theory” vydané v roce 2000. Dnes mají Linkin Park na svém kontě již šest studiových desek, kterých prodali přes 50 milionů a jež jim vynesly platinové ocenění ve 34 zemích na 5 kontinentech. Jejich zatím poslední deska „The Hunting Party” z roku 2014 stanula na prvním místě v přehledu nejprodávanějších alb na iTunes v 67 zemích.

Od svého vzniku odehráli Linkin Park tisíce koncertů po celém světě, v arénách i na největších stadionech, vévodili nejprestižnějším festivalům (jako Reading, Leeds nebo Download v UK, Rock in Rio v Portugalsku nebo Summer Sonic v Japonsku) a v roce 2015 se stali první západní rockovou skupinou, která odehrála pět stadionových show v Číně. Přes 62 milionů fanoušků z Linkin Park učinilo nejoblíbenější kapelu na Facebooku a obdobné popularitě se těší také na YouTube, kde mají bezmála 7 milionů předplatitelů a celkový počet zhlédnutí jejich videí přesahuje 5 miliard. V České republice koncertovali naposledy v roce 2008 v Brně, rok předtím v Praze.

V roce 2005 Linkin Park založili charitativní nadaci Music For Relief na pomoc obětem přírodních katastrof jako např. hurikánu Katrina, zemětřesení v čínské provincii Sečuan, tsunami v Thajsku nebo epidemie cholery v Zimbabwe. Od svého vzniku tato organizace vypomohla na čtyřech kontinentech už více než 8 miliony dolarů. Music For Relief se věnuje i ochraně životního prostředí a prevenci globálního oteplování, k jehož redukci vysázela již přes milion stromů.

Linkin Park vystoupí 11. června v Praze po dlouhých deseti letech v rámci světového turné, na které se rozjedou, aby podpořili netrpělivě očekávané sedmé studiové album, jež právě nahrávají.

Vstupenky na Aerodrome Festival, který se tentokrát uskuteční na letišti v Letňanech, budou k dispozici od pátku 18. listopadu od 10 hodin v předprodejní síti Ticketportal.

Související:

Aerodrome Festival v čele s Linkin Park ovládne Prahu již v neděli!

Britští rockeři Counterfeit přijedou na Aerodrome Festival!

Simple Plan s sebou na Aerodrome Festival přivezou Mallory Knox!

Aerodrome Festival oznamuje další hvězdná jména!