Jdi na obsah Jdi na menu

Simple Plan s sebou na Aerodrome Festival přivezou Mallory Knox!

12. 3. 2017

Datum: 11.06.2017                                                         Místo: Letiště Letňany, Praha

mallory-knox_2017.jpgMallory Knox (foto - zdroj: aerodrome-festival.eu)

Kanadští Simple Plan se letos rozjedou na turné k patnáctému výročí vydání debutového alba „No Pads, No Helmets...Just Balls”, v rámci něhož se 11. června zastaví také v Praze na Aerodrome Festivalu. S sebou si navíc přivezou jednu z pětice kapel, které jim střídavě hostují na turné - britské Mallory Knox.

Mallory Knox, kteří se pojmenovali po hlavní hrdince kultovního filmu Olivera Stonea „Takoví normální zabijáci”, se zformovali v roce 2009. V roce 2011 debutovali minialbem „Pilot”, na které o dva roky později navázali první dlouhohrající deskou „Signals”, jež se usadila na 33. místě v přehledu nejprodávanějších britských alb. Svým autorům tato nahrávka současně vynesla nominaci na Objev roku v cenách časopisu Kerrang!, zajistila jim hostování na koncertě Biffy Clyro a koncertní premiéru na dvou z trojice největších hudebních festivalů ve Velké Británii - na Readingu a Leedsu.

Druhé album „Asymmetry”, které vyšlo jen o rok později, je přeneslo ještě dál - přes Atlantik. Ve Spojených státech nejprve předskakovali na turné Pierce The Veil a Sleeping With Sirens a v létě 2015 již hráli každý den na vyhlášeném putovním festivalu Vans Warped Tour. Vloni v listopadu radio BBC odvysílalo v premiéře skladbu Mallory Knox „Giving It Up” a ohlásilo, že jejich nová deska „Wired” vyjde 10. března.

Stejně jako Simple Plan si svůj debut letos připomene i další parta z line upu Aerodrome Festivalu - Enter Shikari, jejichž první oficiální nahrávka „Take To The Skies” spatřila světlo světa před deseti lety. Naopak slavit nový přírůstek budou Linkin Park, jejichž album „One More Light” vyjde pod hlavičkou Warner Music 19. května.

Ať již s novými alby nebo bez, festivalové sety většina kapel staví především na nejslavnějších skladbách. Vedle Linkin Park, Simple Plan a Enter Shikari se návštěvníci Aerodrome Festivalu mohou těšit na průřez tím nejlepším také z diskografie Machine Gun Kellyho, Royal Republic a Mallory Knox, kteří jsou od Simple Plan a pořadatelů festivalu dárkem pro návštěvníky navíc.

Oproti původně ohlášeným šesti skupinám jich tak na Aerodrome Festivalu letos vystoupí sedm. Jméno poslední formace bude zveřejněno zhruba za měsíc.

Vstupenky na Aerodrome Festival jsou k dispozici exkluzivně v předprodejní síti Ticketportal za 1990,- Kč.

Související:

Aerodrome Festival v čele s Linkin Park ovládne Prahu již v neděli!

Britští rockeři Counterfeit přijedou na Aerodrome Festival!

Aerodrome Festival oznamuje další hvězdná jména!

Aerodrome Festival přiveze do Prahy Linkin Park!