Jdi na obsah Jdi na menu

Britská zpěvačka Dodie Clark zavítá v příštím roce do Prahy!

20. 10. 2021

Live: dodie          

Datum: 30.04.2022                                                         Místo: Roxy, Praha

dodie.jpgdodie (foto - zdroj: fource.cz)

Talentovaná umělkyně Dodie Clark alias dodie přijede 30. dubna do Prahy se svým dlouhohrajícím debutem „Build a Problem”, který podle jejích vlastních slov pojednává o úžasně komplexním hlavolamu plném emocí formujících naše životy.

Je jí teprve pětadvacet, a už toho zažila tolik. Dodie je jednou z těch, které se prosadily díky internetu, přesněji YouTube, kam začala před deseti lety vkládat autorská videa. Dnes její intimní přístup k uvědomělému folku vyzdvihují i média jako Pitchfork. Své první singly začala dodie vydávat před pěti lety. Vyprodat slavný londýnský sál Roundhouse se jí podařilo, ještě než spatřilo světlo světa průlomové EP „Human” (2019).

Podobný úspěch slavila také v zámoří, několik koncertů vyprodala i v Hollywoodu. Její album „Build a Problem” pojednává stejně jako zmiňované EP o zásadních momentech našich životů i hledání cesty k sobě samému. A protože je nová deska tematicky tak blízká nahrávce „Human”, chtěla ji dodie původně pojmenovat stejně. Nakonec se však rozhodla pro verš ze skladby „Hate Myself”, která terapeuticky hledá momenty v našich životech, jež zapříčiňují budoucí problémy: „‚Hate Myself’ se zaměřuje na naše chování v těch chvílích, které nenápadně určují další kroky, které uděláme.”

Dodie vystoupí 30. dubna v pražském klubu Roxy. Vstupenky za 590,- Kč jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketmaster a GoOut.cz.