Jdi na obsah Jdi na menu

Do Prahy příští rok zavítá nový popový objev Girl In Red!

17. 5. 2021

Live: Girl In Red

Datum: 17.05.2022                                       Místo: MeetFactory, Praha

girl-in-red.jpgGirl In Red (foto: Jonathan Kise)

Norská zpěvačka Marie Ulven aka Girl In Red přijede 17. května 2022 do pražského klubu MeetFactory představit debutové album „If I Could Make It Go Quiet”. To vznikalo během pandemie a Marie Ulven využila veškerý čas k tomu, aby se ponořila hlouběji sama do sebe a odvážila se otevírat témata, kterých se dříve obávala.

„Co se to děje v našem světě a co všechno naše generace musí prožívat?” ptá se Marie Ulven na chystané desce. Hudební dráha Girl In Red odstartovala stejně jako v případě většiny mladých pokojíčkových muzikantů. Své podomácku skládané písně začala nahrávat na SoundCloud, kde získala první fanoušky.

Virální hit „We Fell In Love In October”, jež má jen na Spotify téměř 200 milionů přehrání, zajistil zpěvačce mezinárodní pozornost i zařazení mezi deset nejzajímavějších začínajících umělců v anketě BBC Sound Of.

„If I Could Make It Go Quiet” je o sexuálních svobodách, duševním zdraví a uvědomování si vlastního genderu. Debutové album i evropské turné měly přijít už minulý rok, kvůli pandemii se však Marie Ulven rozhodla využít nově získaný čas k přepsání všech písní. Nahrávka vznikala v jejím pokoji v Oslu a studiu v Bergenu, městě na východě Norska uprostřed ledových fjordů, a taky v autě na osmihodinových cestách mezi oběma místy.

„Jako bych v sobě konečně našla sílu to ze sebe dostat. Když jsem desku konečně dodělala, cítila jsem, že jsem do toho ze sebe dala úplně všechno,” říká Marie Ulven. Album otevírá skladba „Serotonin”, kterou produkoval Finneas (starší bratr Billie Eilish).

Píseň pojednává o pocitu osamocení, když z těla vyprchává serotonin, i o vztahu Marie a její terapeutky, k níž přestala chodit, protože měla pocit, že ji příliš zatěžuje.

„Dřív jsem si myslela, že love songy jsou přihlouplá blbost, ale láska má přece mnoho podob. Rozhodla jsem se na desce prozkoumat tu nenávistnou tvář, která k lásce patří. Zkoumám taky, jaké to je být zranitelná, jaké to je, když si k tělu pustíte další lidi,” dodává Marie Ulven.

Vstupenky na pražský koncert Girl in Red jsou k dispozici za 550,- Kč na fource.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketmaster.