Jdi na obsah Jdi na menu

Depeche Mode zveřejnili artový videoklip k songu Wagging Tongue

31. 5. 2023

014---depeche-mode.jpgDave Gahan (foto: Angelika Špicarová)

Po pilotním singlu „Ghosts Again” předkládají Depeche Mode fanouškům video k další písni z nového alba „Memento Mori”. Vzniklo ke skladbě „Wagging Tongue”. O vizuál se postaralo režisérské duo The Sacred Egg pod vedením dlouholetého spolupracovníka skupiny Antona Corbijna.

Příběh zavede diváky do malé zapadlé vesnice, v níž žije mladý pár. „Musíme si promluvit,” píše žena bílou křídou na černou zeď, načež jí muž odpoví: „Nejde to napsat?”. Partneři se poté připojí k jakémusi konfrontačnímu rituálu, kterého se účastní všechny společenské vrstvy - obchodník, kněz, policista a v jednom záběru i členové kapely.

Psaní na zeď naráží na dnešní komunikační bariéry. Ty názorně ztvárňuje scéna, kdy si ústřední dvojice vyříkává spory pod vodou a ve svých problémech se doslova topí.

Klipu k písni „Wagging Tongue” nelze upřít působivé umělecké zpracování ani sdělení, kterým se spoluhráči Dave Gahan a Martin Gore snažili varovat. Přesto je škoda, že si v něm hudebníci neuzmuli více prostoru. Takto video pasovali spíše na úroveň koncertní projekce.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jana Kloučková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář