Jdi na obsah Jdi na menu

Jana Kirschner představila druhý singl z chystaného alba

11. 2. 2024

jana-kirschner.jpgJana Kirschner (foto: Angelika Špicarová)

„I v bouřkách mírní, vždy pravdě věrní, neporazitelní, nerozdělitelní.” Tímto pozitivně laděným poselstvím končí videoklip k druhému singlu „Delia nás” z připravované desky Jany Kirschner „Obyčajnosti”.

Druhá návnada (po pilotu „Struny”) se nese v poklidném, akustickém duchu. Téměř až komorní atmosféru narušují jen smyčky hluků. Zpěvaččin dlouholetý partner Eddie Stevens spojil čtyři nástroje (elektrická kytara, baskytara, bicí a klavír), jež hrají minimalistickou, takřka jazzově laděnou melodickou linku. Zmíněné vlny ruchových sekvencí výsledku přidávají na lehké dramatičnosti.

Sama píseň je reflexí rozdělení společnosti okolo nás, v našich rodných domovinách, ale i všude ve světě. Svým způsobem je to ovšem pozitivně laděné nahlédnutí na současnost, bez zbytečného pokřiku a neklidu.

Track se natáčel v Ripe Mango Sucks Studio v londýnském Fulhamu. A zde vznikl také doprovodný klip. Obrazový materiál nasnímal James Lahaise, editaci pak měl pod palcem Benjamin Bouton. Jana Kirschner se zde pohybuje rušnými ulicemi, stanicemi metra a nakonec nachází klidnější místo pro meditaci v křesle na pouličním bleším trhu. V jednoduchosti je krása.

Připomeňme, že album „Obyčajnosti” spatří světlo světa nakonec netradičně ve středu 20. března prostřednictvím slovenské značky Slnko Records.

Následně Jana Kirschner vyjede na krátké turné. To kromě pěti slovenských míst počítá se zastávkami v pražském Lucerna Music Baru (7. dubna) a brněnské Flédě (9. dubna).

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář