Jdi na obsah Jdi na menu

Kapela Saca v novém klipu vypráví o lásce, které nebylo přáno

13. 5. 2022

saca.jpgSaca (foto: Šimon Horák)

Alternativně rocková formace Saca vydala melancholický singl „He Said”. Text nové písně je lehce neurčitý a dá se chápat jako boj s různými životními překážkami. Jednu interpretaci si našel režisér videoklipu Petr Juračka a rozepsal ji na příběh o lásce, která na chvíli přišla a hned poté zase odešla.

Petr Juračka, jenž se skupinou spolupracoval na loňském klipu k „Only Physically”, vypráví: „Po minulém projektu jsme si vybudovali důvěru, která se projevuje v naprosté volnosti. Kapela mě osloví s písní, já ji nosím třeba měsíc ve sluchátkách a následně představím scénář, který vychází z toho, jaký pocit ve mně song vyvolává. A zatím se nám nepřihodilo, že bychom se neprotnuli. Díky tomu se pro mě video stane srdcovým projektem.”

Skladbu nahrála Saca v ostravském studiu Mouseville s Michalem Ruckým, který se stejně jako u předchozího songu „The Post” postaral o finální mix a mastering. Formace nyní pracuje na druhém albu: „Jestli se na něm oba singly objeví, to zatím netušíme, nahráváme zkrátka balík písní, z něhož nakonec vytvoříme ucelenou kompilaci. A v půlce června vyjde remix ‚He Said’ od Filipa Gemrotha, který zní, jako by nás produkovali Daft Punk.”

Saca je ostravská skupina založená v roce 2014, tehdy ještě pod názvem Sækədʒəwiːə (čti sakadžavia). Poté, co v roce 2017 formace vydala debutovou desku „Temporary Thing” a o rok později EP se songy, které se na ni nevešly, se hudebníci rozhodli na nějakou dobu jít cestou singlů. Bez myšlenek na ucelenou kompilaci představili několik rozdílných skladeb – syrovou dvojjazyčnou „Second One”, reggae/popovou „Bolím” a grungeově melancholický příběh o mořeplavci „Dutch Tulips”. Další písně „'Du dál”, „Only Physically” a „The Post” sklidily pozitivní ohlasy českých i zahraničních hudebních médií.