Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární Iggy Pop reaguje na pandemii singlem Dirty Little Virus

30. 12. 2020

iggy-pop-2016.jpgIggy Pop (foto - zdroj: metronomefestival.cz)

Iggy Pop se vrací na scénu s novou písní „Dirty Little Virus”, inspirovanou současnou koronavirovou situací. Spolupracoval na ní se skladatelem Leronem Thomasem, který kromě trubky obstaral i aranže. Natáčelo se v Miami v Safe And Sound Mobile Studiu, kde oba muzikanty doplnili ještě Ari Teitel na kytaru a Chris Berry na bicí.

Třiasedmdesátiletý hudebník na singl lákal prostřednictvím nedávno zveřejněného videa „who, what, when, where”. „Snažil jsem se napsat přímý text, nic příliš emotivního nebo hlubokého. Spíš něco na způsob žurnalistiky - co, kdy, kde? Byla to pro mě stopka. Je to obrovská věc, odehrávající se v mém životě i v životech ostatních už téměř rok. Kdyby ještě existoval Muž roku, byl by to ten virus. Proto jsem napsal tento text,” přiblížil Iggy Pop okolnosti vzniku songu.

Ten začíná naprosto výstižně prohlášením: „COVID-19, is on the scene”. A ani v dalších momentech se Iggy Pop nevzdaluje od reality a jednoznačně přepisuje aktuální dění do veršů. Hudebně si umělec jasně drží svůj rukopis. Lehce psychedelickou skladbu s typickým bručením zpěváka z Michiganu osvěžuje sólo Lerona Thomase ve druhé části.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb