Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární kapela Metallica vydala druhý singl z chystaného alba

22. 1. 2023

metallica-2016.jpgMetallica (foto - zdroj: facebook.com)

Americká skupina Metallica zveřejnila druhou skladbu z alba „72 Seasons”. A stejně jako ta první „Lux Æterna” také „Screaming Suicide” je doplněná oficiálním videoklipem, opět režijně podepsaným Timem Saccentim.

„Skladba pojednává o slovu, které je tabu – sebevražda,” říká k tématu frontman James Hetfield. „Naším záměrem je mluvit o temnotě, kterou cítíme uvnitř nás. Je absurdní tvářit se, že tam není. Jsem přesvědčený, že jde o něco, nad čím přemýšlela už většina z nás. Postavit se té temnotě čelem však znamená vyslovit nevyslovené. Jestliže je to lidská zkušenost, měli bychom být schopni o ní mluvit. Nejste na to sami.”

Nahrávka „72 Seasons” vyjde 14. dubna a formace už k ní má naplánované koncertní turné. To potrvá přinejmenším dva roky, přičemž pojato je tak, že v každém z měst, do něhož dorazí, Metallica odehraje ne jeden, ale rovnou dva koncerty. Každý večer s jiným setlistem i jinou předkapelou. Potvrzené jsou nyní například Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Mammoth WVH, Pantera, Architects, Greta Van Fleet nebo Volbeat.

Text - zdroj: spark-rockmagazine.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář