Jdi na obsah Jdi na menu

Metallica upozorňuje na novou desku další skvělou skladbou

30. 9. 2016

metallica-2016.jpgMetallica (foto - zdroj: facebook.com)

Vydání nové desky „Hardwired...To Self-Destruct” amerických thrashmetalových hvězd se nezadržitelně blíží. Přibližně měsíc a půl před vypuštěním do světa nás Metallica láká singlem „Moth Into Flame”, který prezentuje i příhodným videoklipem.

Šestiminutová nahrávka v sobě spojuje riffovou nálož, odsekávané thrashové pasáže i zpěvný, až popový - a vysoce chytlavý - refrén. Vizuál se soustředí na záznam performance skladby uprostřed temné místnosti. Ta je osvětlována pouze množstvím do prostoru zavěšených žárovek, které jsou lákadlem pro přibývající množství můr. Klip rámují záběry na starou televizi v zašlé místnosti, na kterou dosedávají můry. Podobně jako v případě videa k songu „Hardwired”, jde o jednoduchý vizuál, jenž do centra zájmu staví samotnou kapelu a píseň, nemá prostě potřebu schovávat se za filmově vyprávěný příběh.

Nové album ponese název „Hardwired...To Self-Destruct” a nabídne celkem 12 skladeb na dvou discích, pro skalní fanoušky bude k dispozici i speciální box set. Deska vyjde v několika formátech, kromě CD a digitální podoby i na vinylu. Datum 18. listopadu by si zkrátka příznivci téhle legendární formace měli zakroužkovat v kalendáři.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek