Jdi na obsah Jdi na menu

Pet Shop Boys pořídili slušivý kabátek své klasice West End Girls

3. 6. 2020

pet-shop-boys.jpgPet Shop Boys (foto - zdroj: facebook.com)

Pet Shop Boys zásobují fanoušky novinkami ze své aktuální desky „Hotspot”. Už z ní vydali čtvrtý singl, skladbu „I Don't Wanna”. Vedle toho ale stíhají i další aktivity. Tou zatím poslední byla účast 31. května na charitativní akci Smithsonian Project Pride.

Neil Tennant a Chris Lowe zde odehráli zcela novou verzi písně „West End Girls”. Song prošel značnými úpravami. Rozpoznatelný základ zůstal, přibyly ovšem klavírní linky, dechové elementy a velmi výrazným prvkem jsou jakési slow motion sekvence. Přicházejí po refrénech a do zaběhlého beatu tracku přinášejí překvapivé zpomalení. S finálním mixem pomohl dlouholetý spolupracovník dua Pete Gleadall, doprovodné video zastřešil Luke Halls.

Na konci června skupina vydá poprvé na Blu-ray a DVD nosičích svůj film „It Couldn't Happen Here”. Snímek prošel remasteringem do 4K rozlišení. Nová verze se měla promítat jeden večer v kinech, projekci však zhatila pandemie koronaviru. Chystané „Dreamworld: The Greatest Hits Live Tour” muzikanti posunuli na příští rok. Termín pražské zastávky ve Foru Karlín je 8. června 2021.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek