Jdi na obsah Jdi na menu

Skupina Metallica v novém videu bojuje s pokušením temnoty

5. 3. 2023

metallica-2016.jpgMetallica (foto - zdroj: facebook.com)

Americká kapela Metallica nedává moc času na oddech a s blížícím se datem vydání dvanácté studiové desky „72 Seasons” servíruje fanouškům jeden klip za druhým. Po předvánočním dárku v podobě „Lux Æterna” tu byla na konci ledna píseň „Screaming Suicide” a zhruba po měsíci je tady třetí singl. A opět s videem.

Novinka se jmenuje „If Darkness Had a Son” a roztáhla se na délku sedmi minut. Losangeleská formace zde atmosféru buduje postupně, song graduje a strukturně se snaží působit komplikovaně, motivy se však docela opakují. Ve výsledku jsou tu stejné neduhy jako u „Screaming Suicide”.

Kapela v předchozím singlu řešila téma sebevraždy, tady není o moc dál. Temnota nadále vládne, vyčkává a jako v textu písně mnohokrát opakované pokušení čeká na příležitost. A dokazuje, že je snadné nechat se jí, vlastně dobrovolně, pohltit.

Doprovodný videoklip natočil Tim Saccenti. V delším časovém odstupu z něj utkví hlavně obraz rozdělený na tři části a hojně použitý efekt připomínající slavný Rorschachův test, psychologickou diagnostickou metodu, při níž pacient popisuje, co vidí v sérii abstraktních symetrických skvrn.

Dvanácté studiové album skupiny Metallica „72 Seasons” vyjde 14. dubna. Hudebníci slibují nálož muziky v podobě dvanácti kousků o délce plných 77 minut.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář